duminică, 29 mai 2011

CIORBĂ DE PERIŞOARE

Am nevoie de:
-3 morcovi
-o rădăcină de pătrunjel
-un păstârnac
-o gulie
-o bucată de ţelină
-o ceapă mai mare

Pentru perişoare îmi trebuie:
-500g carne tocată (amestec sau numai de porc)
-o mână de orez
-un ou
-frunze de pătrunjel şi mărar
-sare, piper şi puţină boia
Toate zarzavaturile le rad pe răzătoarea mare.
Jumătate de ceapă o toc mărunt, o călesc în puţin ulei şi apoi adaug zarzavaturile rase. Le călesc toate până se înmoaie, iar apoi adaug aproximativ 2-3 litri de apă fierbinte şi las la fiert.
Între timp pregătesc perişoarele. Într-un castron, adaug peste carne cealaltă jumătate de ceapă tocată mărunt, orezul  bine spălat, oul, frunzele de pătrunjel şi mărar tocat, apoi condimentez cu sare şi piper după gust. Adaug şi puţină boia pentru culoare.
Amestec totul până când obţin o compozitie omogenă şi bine legată.

Cu mâinile umezite în apă rece, modelez din acea compoziţie „mingiuţe” de dimensiune potrivită şi le scufund pe rând în oala în care fierb zarzavaturile rase.
Las totul la foc potrivit încă aproximativ 30-40 de minute până când perişoarele sunt bine fierte.
Când opresc focul, eu o acresc cu zeamă de la o lămâie verde (lime).

Am servit cu smântână şi verdeaţă.
Guten Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu