marți, 26 februarie 2013

GALUSTE PE VARZA


Ingrediente:
-pentru galuste
500 g. faina
350 ml. lapte caldut
40-50 g. drojdie proaspata
un praf de sare
-pentru mancare
o varza murata
500 g. bacon afumat/kaizer/costita
o ceapa

Se incepe cu galustele!
Faceti un aluat din faina, drojdie, lapte si putina sare.
Lasati aluatul la dospit cam o ora, iar dupa ce a crescut, intindeti o foaie cu grosimea de 4-5 mm.

Ungeti foaia cu ulei si apoi rulati-o sub forma de sul.
Sulul se taie in aproximativ 8 bucati obtinandu-se niste melcisori.
Lasam melcisorii pe masa si ne ocupam de restul ingredientelor.

Baconul afumat se taie felii care se vor praji putin pe o parte si alta. Turnam apoi apa peste feliile rumenite si lasam sa fiarba la foc mic.

Varza murata se taie sub forma de fidea, si se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt.

 Cand baconul este bine fiert, iar varza deja calita, se ajeaza intr-o cratita mai mare astfel: cu feliile de bacon tapetam fundul cratitei, peste acestea se aseaza varza calita cu ceapa, se adauga apa in care a fiert baconul, cat sa acopere varza, iar deasupra se aseaza, in picioare, galustele.

Se pune capacul si se lasa sa fiarba 40-50 de minute pana cand sunt gata galustele. Galustele vor fierbe doar la aburul cu iz de varza si bacon.


GUTEN APPETIT!






2 comentarii:

  1. eu fac coca putin mai diferita dar iese la fel de gustos, in loc de lapte folosesc 1 pahar cu apa calduta si la tot ce sa spus ptr. coca eu adaug si un ou intreg, crud, faina cat cuprinde, sa nu fie nici prea groasa si nici prea subtire, se bate coca cu mana pe planseta apoi se procedeaza ca in reteta de mai sus in sensul ca se intinde coca si se unge cu ulei apoi se ruleaza, daca nu aveti timp de asa zisele galuste se poate rula coca in forma de melc si se aseaza deasupra verzei, eu folosesc in loc de bacon cabanos afumat si carne de curcan, cea mai buna si frageda fiind pulpa de curcan, bafta cui doreste sa incerce, pofta buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu fac coca putin mai diferita dar iese la fel de gustos, in loc de lapte folosesc 1 pahar cu apa calduta si la tot ce sa spus ptr. coca eu adaug si un ou intreg, crud, faina cat cuprinde, sa nu fie nici prea groasa si nici prea subtire, se bate coca cu mana pe planseta apoi se procedeaza ca in reteta de mai sus in sensul ca se intinde coca si se unge cu ulei apoi se ruleaza, daca nu aveti timp de asa zisele galuste se poate rula coca in forma de melc si se aseaza deasupra verzei, eu folosesc in loc de bacon cabanos afumat si carne de curcan, cea mai buna si frageda fiind pulpa de curcan, bafta cui doreste sa incerce, pofta buna!!!

    RăspundețiȘtergere